Het Straffe Streek Boek

Straffe Streek

Dat Vlaams-Brabant rijk is aan streekproducten is geen mysterie. Naast de verse producten zoals grondwitloof, druiven, appels, peren, oesterzwammen, asperges, … zijn ook tal van andere producten vertegenwoordigd in de regio. Denk bijvoorbeeld maar aan de vele bieren en wijnen, snoepjes, confituren, honingsoorten, chocolade, koekjes, en ga zo maar verder. Het aanbod aan Vlaams-Brabantse streekproducten lijkt eindeloos! 

Het succes van streekproducten ligt voor een groot deel aan de authentieke smaak en kwaliteit. Steeds meer mensen geloven in lokale, biologische en betrouwbare producten. Wie lust nu geen puur en vers product?! Streekproducten worden met ambacht en liefde gemaakt, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt.

Het gebruik van streekproducten biedt ook heel wat voordelen. De ecologische voetafdruk wordt ermee verkleind en het  geeft het ook een identiteit aan de streek. Denk bijvoorbeeld maar aan het Pajottenland, de enige streek waar lambiekbier gebrouwen kan worden. De productie van streekproducten creëert tevens ook een grotere naamsbekendheid van een gemeente. Zo wordt er indirect kleinschalige recreatie en toerisme ontwikkeld, wat dan weer leidt tot een stimulering van de lokale economie en regionale werkgelegenheid. Dit zijn slechts enkele voordelen van de productie van streekproducten, hét bewijs waarom het belangrijk is om te blijven investeren in onze lokale producenten.

Wil je de streekproducten uit Vlaams-Brabant ontdekken? Bezoek dan zeker ook www.straffestreek.be

 

Contactgegevens:

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw
Provincieplein 1, 3010 Leuven
E: straffestreek@vlaamsbrabant.be
T: 016 26 72 27
W: www.straffestreek.be

 

Terug

Straffe Streek

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x